Privacy-verklaring

Versie 24 mei 2018

Als u een woning huurt of koopt van Van Wijnen, dan hebben wij persoonsgegevens van u nodig. Persoonsgegevens zijn onder andere uw naam, adres en woonplaats. Maar bijvoorbeeld ook de gegevens over uw inkomen.

Van Wijnen gebruikt en beveiligt uw persoonsgegevens volgens de eisen van de wet (de Wet bescherming persoonsgegevens).

Privacy gaat over uw 'persoonlijke levenssfeer'. Uw persoonsgegevens hebben daar veel mee te maken. Deze privacyverklaring is daarom belangrijk. Hierin leest u welke gegevens wij van u gebruiken en waarvoor. Zo weet u precies hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

 

Welke persoonsgegevens hebben we nodig?

Koopt u een woning bij ons of bent u geïnteresseerd om een woning bij ons te kopen, dan geeft u ons uw persoonsgegevens. Wij gebruiken deze gegevens om de afspraken met u na te komen. Ook gebruiken we deze om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen.

Wij hebben altijd nodig:

  • Uw volledige naam, adres en woonplaats
  • Uw geboortedatum
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres

 

Beveiliging van uw persoonsgegevens

Wij willen dat niemand uw persoonsgegevens misbruikt of deze bekijkt terwijl dat niet mag. Wij beveiligen uw persoonsgegevens daarom goed.

Gaat er ondanks onze beveiliging iets mis en heeft dat nadeel voor u? Dan informeren wij u daarover zo snel mogelijk.

 

Nieuwsbrief en tevredenheidsonderzoek

Voor onze nieuwsbrieven gebruiken we uw e-mailadres. De nieuwsbrief bevat een 'link' waarmee u zich kunt afmelden.

Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom meten we regelmatig of onze klanten tevreden zijn. Ook leggen wij gegevens over onze klanten vast om klantonderzoek te kunnen doen.

Ons onderzoek naar klanttevredenheid gebeurt telefonisch of via internet. Dit onderzoek laten we uitvoeren door KCM. Zij gebruiken uw gegevens om contact met u op te nemen. En om de onderzoeksresultaten aan ons te laten weten.

Ook houden we statistieken bij voor klantonderzoek. Deze statistieken zijn anoniem gemaakt. Dat betekent dat er geen persoonsgegevens in staan.

 

Contact met makelaars/notarissen/SWK

Makelaar:
Wij verkopen een deel van onze koopwoningen via een makelaar. Reageert u op een koopwoning die een makelaar voor ons verkoopt? Dan sturen we uw persoonsgegevens door. U leest in het reactieformulier welke makelaar het is. De makelaar krijgt alleen de gegevens die nodig zijn om contact met u op te nemen of een afspraak met u te maken. Hij zal uw persoonsgegevens nooit ergens anders voor gebruiken.

Notaris:
De met u gesloten koop- en aannemingsovereenkomst dienen wij door te sturen aan de behandelende notaris. In de koop- en aannemingsovereenkomst staat altijd vermeld welke notaris dit is. De notaris beschikt hiermee over de gegevens die in de overeenkomsten staan vermeld en zal deze gebruiken om contact met u op te nemen of een afspraak met u te maken. Ook hij zal deze persoonsgegevens nooit ergens anders voor gebruiken.

SWK:
Ook dienen wij de getekende aannemingsovereenkomst te sturen aan het SWK. Zij hebben deze nodig om voor u een SWK garantiewaarborgcertifcaat van de woning op te maken en aan u te verzenden.

 

Wanneer geven wij persoonsgegevens aan anderen?

Uw persoonsgegevens geven wij alleen aan anderen:

  • In de gevallen die zijn genoemd in deze privacyverklaring.
  • Als dit nodig is om gemaakte afspraken met u uit te voeren.
  • Als dit wettelijk verplicht is

In andere gevallen vragen wij altijd eerst uw toestemming.

 

Toepasselijkheid van deze privacyverklaring

  • Deze privacyverklaring geldt voor mensen die een woning bij ons kopen.
  • De website van Van Wijnen verwijst met een 'link' naar sommige andere organisaties. De website van MijnHuis.org en de projectwebsite vallen ook onder deze privacyverklaring. Overige organisaties vallen niet onder deze privacyverklaring. Zij regelen zelf hoe zij met persoonsgegevens omgaan.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Van Wijnen kan wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring. Wij adviseren u daarom om deze regelmatig te bekijken. U blijft dan op de hoogte van wijzigingen.

 

Bekijken en wijzigen van uw persoonsgegevens

Wilt u de persoonsgegevens die Van Wijnen van u heeft, bekijken of wijzigen? Neemt u dan contact op met ons. U bereikt ons telefonisch op 078 – 6333 911 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.