15-02-2021

Rondje Hellevoetsluis

Wandel je mee? Want dit moet je echt even gezien hebben

In aanloop naar de start verkoop van Nieuwe Vesting fase 3 wilden we eens wat dieper in Hellevoetsluis én Nieuwe Vesting te duiken. Hoe is het nou om hier te wonen, werken en te genieten van je vrije tijd? Op een winterse dag genoten we van een prachtig besneeuwd Hellevoetsluis.

 

We beginnen de ´tour´ bij Nieuwe Vesting. Aan het begin van de wijk ontmoeten we een aantal bewoners. Ze leven al bijna 4 jaar in de nieuwe wijk en overwegen in fase 3 een huis te kopen. Dit is voor hun een ultiem fijne plek om te wonen en na ons dagje Hellevoet snappen we precies waarom. We kletsen even, maken wat foto´s en dan gaan we met koude voeten op pad. De bewoners tippen ons om over de Vlasakkerlaan richting de Koopvaardijhaven te lopen.

 

“Na de brug linksaf en dan zien jullie in de verte de vuurtoren al. Daarvan wandel je zo de oude vesting in.”

 

 

Wonen met zicht op de boten

We volgen de tip. Als we de wijk uitlopen, zien we dat er achter de dijk van Nieuwe Vesting een park schuilgaat. Kinderen sleeën het talud af. Ook in de zomer moet dit vast een heerlijke plek zijn. Vanaf ditzelfde punt zien we een prachtig weids landschap en spotten we de brug. Op de brug blijven we even staan. Gaaf zeg, al die boten die aangemeerd liggen. Dit is ook gelijk het water waar straks de herenhuizen aan komen te staan. Wat een fijne plek om te wonen.

 

 

Plek om bij weg te dromen

Eenmaal op de Kanaalweg Westzijde wordt onze blik gelijk gevangen door een enorm jacht. Indrukwekkend! De vuurtoren is niet te missen en de horecagelegenheid ernaast ook niet. We stellen ons voor hoe gaaf het hier is op een zwoele zomeravond. Uitkijkend op het water en de zon die ondergaat.

 

 

Verliefd op de oude vesting

Na zo’n 50 foto’s, oh wat is hier mooi!, lopen we over de Westkade de oude vesting in. Leuk dat pleintje aan de Oostzanddijk. Als corona voorbij is, bruist het hier vast weer volop. Nu is het redelijk stil. Je kunt bij één van de horecagelegenheid wel warme chocomelk halen, verder is er niet veel te doen. Hoe anders is het normaal. We zouden nu door kunnen steken naar de Kanaalweg, maar dat doen we niet. We wandelen nog even rond en genieten van wat we zien. Zoveel verschillende oude pandjes. Het is duidelijk waar de architect zijn inspiratie aan ontleend heeft.

 

 

Wandelend naar Struytse Hoeck

Uiteindelijk steken we het water over om winkelcentrum Struytse Hoeck te bekijken. Als we langs de Albert Heijn lopen en de hoek omgaan, zien we allerlei winkels. Knus en veel aanbod. Handig om dit ook in de buurt te hebben. We ‘scoren’ overheerlijke sinassnippers bij All About Chocolate en nemen er één. Hebben we verdiend, vinden we. Ondertussen zijn we behoorlijk verkleumd. Tijd om richting ons hotel te rijden. In 10 minuten lopen we vanaf het winkelcentrum terug naar Nieuwe Vesting.

 

 

In 10 minuten op het strand om de zon onder te zien gaan

“Wat een toplocatie, hè”, zeggen we tegen elkaar als we weer in de auto zitten. En dat op maar 10 minuten rijden van het strand! Wij hebben een hotel in Rockanje geboekt. Praktisch op het strand. Als we aankomen, lopen we snel de besneeuwde strandweg op en zien we de zon ondergaan! Veel mooier dan dit wordt het niet.

 

 

Mocht je Hellevoetsluis nog niet kennen, dan hopen we je met dit verhaal geïnspireerd te hebben. En mocht je hier al wonen, dan hebben we maar één ding te zeggen: geluksvogel!