12-02-2021

Nieuwe Vesting is echt ons plekje geworden

Hoe mooi zou het zijn als we binnen de wijk kunnen verhuizen

Fabian en Stéphanie wonen al bijna 4 jaar in de Nieuwe Vesting. Geen haar op hun hoofd die er over nadenkt om te verkassen. “Nee, we wonen hier perfect. Met 10 minuten ben je bij het uitgaansleven in de oude vesting. Minder dan 10 minuten lopen de andere kant op is het winkelcentrum. Verder wandel je over de Zeedijk zo naar het Haringvliet én het bos is ook heel dichtbij. Wij kunnen ons geen betere woonplek voorstellen.”

 

Toch wil het stel verhuizen. “Ja, binnen de Nieuwe Vesting. Wat meer leefruimte beneden, een grotere tuin en een oprit voor onze auto zou heel fijn zijn. Toen we hoorden van de plannen in fase 3 hebben we gelijk Thekla gebeld. Richard en Anique, zijn goede bevriende buren van ons. Ze wonen verderop en hebben hetzelfde idee. Het zou te gek zijn als we straks samen een tweekapper zouden delen. Dat is overigens niet de eerste keer dat we direct onze (nieuwe) buren kennen. Nu wonen de ouders van Fabian in het huis naast ons!”

 

 

Ouders als buren

Hoe dat gekomen is? Stéphanie en Fabian vertellen met een lach. “We waren zo gek van de wijk en het huis toen we hier een paar jaar geleden kochten. Met ons enthousiasme staken we de ouders van Fabian aan. Die keken al voorzichtig om zich heen, omdat ze het niet meer zo naar hun zin hadden in de wijk waar ze woonden. Daarbij was er aan hun oude huis ook onderhoud nodig. Hier vonden ze een  gloednieuw huis in een ontzettend gezellige straat. Als er geen corona is, wordt er maandelijks wel iets leuks georganiseerd. Het saamhorigheidsgevoel is enorm groot.”

 

Meije kan hier perfect opgroeien

Toen Fabian en Stéphanie iets meer dan een half jaar de sleutel hadden, werd hun dochter Meije geboren. Ze is nu net 3 jaar en gaat over niet al te lange tijd de ‘weide wereld’ verkennen en vrienden voor het leven maken. “Dat kan hier perfect. Het leuke is namelijk dat je in de stad woont, maar wel heel rustig. Nieuwe Vesting is besloten. Er komt alleen bestemmingsverkeer. Daarbij wonen hier echt heel veel jonge gezinnen, dus iedereen houdt rekening met spelende kinderen.”

 

 

Even afwachten

“Natuurlijk weten we helemaal nog niet of we de oversteek kunnen maken naar een twee-onder-een-kapwoning. De prijzen zijn nog niet bekend en ook de waarde van ons huidige huis zal nog bepaald moeten worden. Als dat eenmaal zo ver is, gaan we de plannen verder uitwerken. We zien het wel al helemaal voor ons hoor. We willen dit keer een grote leefkeuken aan de tuinzijde maken met kookeiland en 8-persoonseettafel.”

 

Dit gesprek vond telefonisch plaats in verband met corona, maar de foto konden we gelukkig wel maken, want buiten én voldoende afstand. Richard, Anique en dochtertje Novée, die ook hun oog op de tweekappers in de volgende fase hebben laten vallen, sluiten gezellig aan voor de foto. Wat een positieve sfeer hangt hier!