image

Nieuwsberichten
Nieuwe Vesting

16 maart 2024: Woonbeurs Rotterdam!

Op zaterdag 16 maart aanstaande van 10.00 uur tot 16.00 vind de Woonbeurs Rotterdam plaats. Natuurlijk is ook Nieuwe Vesting hierbij aanwezig! De beurs is gratis toegankelijk en vind plaats in het Postiljon Convention Centre WTC Rotterdam.

Heb je interesse in een eengezinswoning of twee-onder-een-kap woning in Nieuwe Vesting? Breng dan zeker een bezoek aan de beurs en ontdek het allerlaatste aanbod! Je bent van harte welkom bij onze stand. Het verkoopteam staat klaar om je onder het genot van een kop koffie álles over het plan te vertellen en eventuele vragen te beantwoorden.

Kun je er niet bij zijn maar heb je wel interesse om te wonen in Nieuwe Vesting? Schroom niet om eventuele vragen te stellen en schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief. Thekla Trouw staat klaar om je te helpen via 06 53 50 64 97of mail naar thekla@nieuwevesting.nl.

Heel graag tot zaterdag 16 maart!

Reminder inschrijving Nieuwe Vesting!

Afgelopen vrijdag tijdens de drive thru, zijn er door veel geïnteresseerden brochures afgehaald. 

Wat ging dat allemaal soepel en wat is iedereen enthousiast, heel leuk om te zien dat het harde werken van de afgelopen periode zo wordt gewaardeerd.  

Is het vrijdag niet gelukt om de brochure op te halen? Mail mij gerust, dan stuur ik je de brochure nog even na. Uiteraard is deze ook te downloaden op de website.

 

De inschrijvingen met de bevestiging van het favoriete bouwnummer stromen binnen, waarvoor dank. Toch wil ik er nog een extra nieuwsbericht uit doen, met name voor diegene die zich vanaf nu inschrijven op de website als geïnteresseerde én kandidaten die mij bellen met de opmerking: maar ik heb toch al aangegeven welk bouwnummer ik graag zou willen hebben?

 

Even voor de duidelijkheid: een interesse van voor 15 april jl. is niet gelijk aan een inschrijving. Voor een inschrijving moet deze inschrijvingsprocedure worden gevolgd. Heb je vragen? Bel me gerust!

 

Sluitingsdatum

De inschrijving voor aankoop van je favoriete woning sluit op donderdag 22 april om 23:59 uur. Op vrijdag 23 april  worden de woningen op basis van bouwnummervoorkeur toegewezen. Inschrijvingen met een hypotheekverklaring (of verklaring van eigen middelen-overwaarde eigen woning) krijgen voorrang bij de toewijzing. 

 

Toewijzing

Als er meerdere gegadigden voor hetzelfde bouwnummer mét een hypotheekverklaring (of verklaring van eigen middelen) inschrijven. Dan zullen we de persoonlijke motivatie beoordelen. Zodat iedereen zoveel mogelijk kans maakt op een woning van zijn/ of haar dromen.

 

Ik bel over de toewijzing

Vrijdag 23 april bel ik iedereen na 14.00 die een woning heeft toegewezen gekregen voor het maken van een afspraak om alles op ons gemak door te nemen. Als er geen woning is toegewezen, dan ontvang je een mail. Mochten er kandidaten afvallen, kan het zijn dat ik later contact opneem over een vrijgekomen woning.

 

Verkoopstukken
Inmiddels staan alle verkoopstukken op de projectwebsite onder 'downloads’. Hier staan onder andere de  definitieve prijzen, de inschrijfprocedure en de sanitair brochure. 

 

Digitaal inschrijven lastig?

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om alles digitaal in orde te maken. Geen zorgen. Bel mij gerust en dan maken we samen een account aan en help ik bij het uploaden van alle stukken en/ of bij het maken van een account. Ook op de website onder de knop ‘downloads’ heb ik hier extra aandacht aan gegeven. Zie hiervoor ‘hulp bij digitaal inschrijven’. 

 

Tot slot
Ik zie het inschrijfformulier met belangstelling tegemoet. Voor alle inschrijvers die zich al ingeschreven hebben of dit gaan doen, veel succes bij de toewijzing! 

 

PS.  Heb je deze video al bekeken?  Als je dit bekijkt dan wil je daar toch zeker wonen? 
 

Namens het hele verkoopteam.

Met vriendelijke groet,

Thekla Trouw

Verkoopmanager Van Wijnen Projectontwikkeling West

Tel: 06 53 50 64 97

Mail: thekla@nieuwevesting.nl

Brochure ophalen bij de Drive Thru

Vandaag vrijdag 16 april tussen 16.00 en 18.00 uur is het mogelijk een brochure met prijslijst en de inschrijfprocedure op te halen. De drive thru is ter hoogte van de hoek Spoorbaan-Molshoek. De plek waar straks de appartementen worden gerealiseerd. Op onderstaande tekening is te zien waar we staan en hoe de aanrijroute met de fiets of auto is.

 

Tijdens de drive thru is het niet mogelijk om in gesprek te gaan. Dit heeft te maken met de maatregelen die wij moeten treffen vanwege COVID-19. Bel of mail me gerust. Ik heb ruimte in mijn agenda om iedereen te helpen met inschrijven en vragen. Ook als het digitaal wat lastig blijkt te zijn, geen zorgen! Hier wordt op de website ook extra aandacht aan gegeven.

 

Inschrijfperiode & toewijzing
Is het besluit gevallen en is een woning in Nieuwe Vesting wat je wilt? Inschrijven kan via deze link. Alleen inschrijfformulieren die binnenkomen via deze link worden in behandeling genomen bij de toewijzing!

 

Het is noodzakelijk om eerst in te loggen of een account aanmaken. Mogelijk heb je al eens eerder interesse getoond door het invullen van een bouwnummervoorkeur. Ook dan moet het nieuwe inschrijfformulier ingevuld worden.

 

Sluitingsdatum

De inschrijving sluit op donderdag 22 april 23:59 uurOp vrijdag 23 april 2021 worden de woningen op basis van bouwnummervoorkeur toegewezen. Inschrijvingen met een hypotheekverklaring (of verklaring van eigen middelen-overwaarde eigen woning) krijgen voorrang bij de toewijzing.

 

Toewijzing

Als er meerdere gegadigden voor hetzelfde bouwnummer mét een hypotheekverklaring (of verklaring van eigen middelen) inschrijven, dan kijken we naar hoe je je hebt voorbereid  en naar de persoonlijke motivatie.  Zodat iedereen zoveel mogelijk kans maakt op hier te gaan wonen in het huis van zijn of haar dromen.

  

Ik bel over de toewijzing

Vrijdag 23 april 2021 bel ik iedereen die een woning heeft toegewezen gekregen voor het maken van een afspraak om alles op ons gemak door te nemen, dit doen we in een persoonlijk gesprek bij jouw thuis of op ons kantoor in Dordrecht. Als er geen woning is toegewezen, dan ontvang je een mail. Mochten er kandidaten afvallen, kan het zijn dat ik later contact opneem over een vrijgekomen woning.

 

Verkoopstukken
Inmiddels staan alle verkoopstukken op de projectwebsite onder de downloads. Hier staan onder andere de definitieve prijzen, de inschrijfprocedure en de sanitair brochure.

 

Digitaal inschrijven lastig?

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om alles digitaal in orde te maken. Geen zorgen. Bel mij gerust en dan maken we samen een account aan en help ik bij het uploaden van alle stukken en of het maken van een account. Ook op de website onder de knop ‘downloads’ heb ik hier extra aandacht aan gegeven. Zie hiervoor ‘hulp bij digitaal inschrijven’. 

 

Tot slot
Ik zie het inschrijfformulier met belangstelling tegemoet. Voor alle inschrijvers die zich al ingeschreven hebben of dit gaan doen, veel succes bij de toewijzing! Tot slot wens ik je namens het gehele team alvast een fijn weekend toe.

 

PS: Bekijk de webinar hier nog een keer! 

 

Namens het hele projectteam

Met vriendelijke groet,

Thekla Trouw

Verkoopmanager Van Wijnen Projectontwikkeling West
Tel: 06 53 50 64 97

Mail: thekla@nieuwevesting.nl

Het is zover de verkoop van de 25 woningen!

Morgen is het zover, dan starten we met de verkoop van de 25 woningen in Nieuwe Vesting te Hellevoetsluis. Normaal gesproken hadden we je graag persoonlijk ontmoet en verteld over het plan en de mooie woningen die in Nieuwe Vesting komen. Dat kan nu even niet. Corona daagt ons uit met creatieve oplossingen te komen om toch in contact met elkaar te blijven en jou goed te informeren.

Hoe lossen we dat op?
Morgen, donderdag 15 april om 20.00 uur, organiseren we een webinar. Daar nodigen we je graag voor uit. Open je laptop en geniet met een kop koffie of thee binnen handbereik van de presentatie die we geven.

We nemen je mee door Nieuwe Vesting en de omgeving. We laten je het totale aanbod zien, maken de definitieve prijzen bekend en geven meer informatie over het verkoopproces. Ook laat ik je weten hoe je de meeste kans maakt op een woning in Nieuwe Vesting. Kortom, we vertellen zo veel mogelijk, zodat jij weloverwogen een keuze kunt maken. 

Tijdens de webinar kunnen we elkaar vragen stellen. Dat doe je via de chat. Wij gaan alle binnenkomende vragen tijdens of na de presentatie beantwoorden. Natuurlijk kun je na de webinar ook nog contact opnemen met mij.

Heb jij je al aangemeld voor de webinar? 

Ja? Leuk dat je erbij bent! Je kunt zowel via de laptop als via je smartphone of tablet inloggen met jouw unieke code. Wil je meedoen via je tablet of smartphone? Download dan alvast de Go to Webinar app in de AppleStore of de PlayStore. 

Ben je nog niet aangemeld voor het webinar maar wil je wel deelnemen?   

Doorloop dan deze 7 stappen:

 1. Klik op deze link --> AANMELDEN WEBINAR.  
 2. Vul je naam en e-mailadres in.
 3. Als je geregistreerd bent, kun je het webinar toevoegen aan je kalender.
 4. Klik direct op ‘Join the webinar’.
 5. Je ontvangt een mail van Boris Geheniau. 
 6. In deze mail staat een linkje naar ‘check system requirements’. Doe dat gelijk even, zodat je straks gewoon mee kunt doen.
 7. Open de persoonlijke link die je via de mail hebt ontvangen.

Namens het hele verkoopteam.

Met vriendelijke groet,

Thekla Trouw

Verkoopmanager Van Wijnen Projectontwikkeling West

Tel: 06 53 50 64 97

Mail: thekla@nieuwevesting.nl

Wat je moet weten voor de verkoop start!

In dit nieuwsbericht lees je hoe je via het webinar bij de online start verkoop aanwezig kunt zijn. Ook vertellen we je op welke manier je meer kans maakt op een woning! Lees snel verder.

 

Doe mee aan het webinar

Donderdag 15 april om 20.00 uur organiseren we een webinar. Tijdens deze online start verkoop nemen we je mee door de wijk, laten je de verschillende woningen zien en geven meer informatie over het verkoopproces. Tijdens het webinar kunnen we elkaar vragen stellen. Dat doen we via de chat. Wil je meedoen met het webinar? Doorloop dan deze 6 stappen.

 

 1. Klik op deze link --> AANMELDEN WEBINAR
 2. Vul je naam en e-mailadres in en klik op "Register"
 3. Als je geregistreerd bent, kun je het webinar toevoegen aan je kalender.
 4. In deze mail staat ook een linkje naar ‘check system requirements’.
 5. Op de dag van de webinar ontvang je een herinneringsmail.
 6. Op de dag zelf klik je op de knop  ‘Join the webinar’ die in de mail staat.

 

Zo maak je meer kans op een woning!

De meeste kans op woning maak je met een hypotheekverklaring. Dan krijg je namelijk voorrang op iemand die zich inschrijft zonder verklaring. Deze hypotheekverklaring kun je laten maken door je eigen adviseur. Zorg voor de start verkoop alvast voor een hypotheekverklaring! Dan kan deze op het moment van inschrijvingen worden afgegeven en bijgesloten.

 

Naast de hypotheekverklaring is het mogelijk om in een persoonlijke motivatie aan te geven waarom je in Nieuwe Vesting een woning wilt kopen. Bereid je voor, dan heb je straks alle tijd om je focussen op het kiezen van jouw favoriete bouwnummer(s).

 

Kom nu in actie

Sta je al ingeschreven als belangstellende op deze website? Doe het snel en ontvang altijd het laatste nieuws als eerste.

Tussentijdse update Nieuwe Vesting!

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik dat er nieuwe woningen in verkoop komen in Nieuwe Vesting. Prachtige woningen met tuin in allerlei varianten en groottes! Maar waar komen die woningen nou precies en waar heeft de architect het ontwerp op gebaseerd? Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief. Ook vertellen we meer over de planning. Mocht je vragen hebben na het lezen van deze brief. Mail me gerust.

 

Situatietekening 27 woningen

Op deze situatietekening is goed te zien waar de 27 woningen komen. Hoe groot de tuinen zijn en welke zonligging ze hebben. Wat zijn de tuinen lekker groot hè?! De 4-laagse herenhuizen komen aan de Kanaalweg Oostzijde. Wie hier straks woont, heeft een tuin op het oosten en een voortuin op het westen. Terwijl de zon ondergaat kijk je supermooi uit op het water en de dobberende bootjes. Aan de Molshoek komen 5 bungalows met slaap- en badkamer op de begane grond. Dan zijn er nog 2 rijtjes met 12 charmante eengezinswoningen. De vrijstaande woning en de 2 prachtige twee-onder-een-kapwoningen liggen ook aan de Molshoek. In welk huis zie jij jezelf al wonen? 

Voorbereiding richting start verkoop en bouw

Terwijl wij heel druk zijn om de verkoopstukken klaar te maken, wordt er op de bouwplaats ook hard gewerkt. De oude loodsen zijn gesloopt. Hier had ik vroeger een modelwoning, nu kom ik bij de kopers thuis of inspireer ik ze in Dordrecht op kantoor. Heel handig, want daar kan ik gelijk laten zien hoe de woning wordt afgewerkt. Van de deuren tot de tegels en de vensterbanken. Als je besluit te kopen, ontvang je van mij een uitnodiging. Natuurlijk regelen we alles coronaproof.

Voorproefje op de architectuur

Richard Tiggele van Venster Architekten maakte het ontwerp van de 27 woningen die nu in verkoop gaan. Voor Richard is dit gebied niet nieuw. Ook de andere woningen en de chique appartementengebouwen in deze Nieuwe Vesting danken hun charmante uitstraling aan deze architect uit Gouda. Als je nu een rondje door de wijk loopt, krijg je al een goed idee van wat je kunt verwachten in deze fase. De architectuur is een moderne vertaling van de historische bebouwing van Hellevoetsluis. Door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk, tuitgevels en de mooie verticale raampartijen ontstaat een aantrekkelijk beeld dat helemaal van nu is én past bij de historische vesting.

 

Hoe nu verder?

De komende periode gaan we steeds meer bekend maken. Heb je interesse in fase 3B- 1, 3B- 2 óf 3C? Meld je dan snel aan op www.nieuwevesting.nl. Dan ontvang je de komende periode regelmatig een nieuwsbrief.

Zoals bijvoorbeelde de definitieve start verkoopdatum. Deze staat nu gepland voor half april. Volg je al ons op Instagram en Facebook? Daar plaatsen we geregeld leuke nieuwtjes en beelden. 

 

Hartelijke groet,

Thekla Trouw

Verkoopmanager Van Wijnen Projectontwikkeling West

Tel: 06 53 50 64 97

Mail: thekla@nieuwevesting.nl

Het woningaanbod van fase 3B-1 en 3C

Goed nieuws! In april starten we met de verkoop van de laatste fase in Nieuwe Vesting! Tijd dus om je meer te vertellen over de planning en de 27 woningen. Als je vragen hebt na het lezen van deze brief, bel of mail me dan gerust. Mijn contactgegevens staan onderaan deze brief. Pak je deze laatste kans om gloednieuw te wonen bij de oude vesting van het leuke Hellevoetsluis?

 

De fasering en planning van fase 3

Fase 3, de laatste fase van Nieuwe Vesting, hebben we  onderverdeeld in deelprojecten.

 • Fase 3A betreft 41 appartementen. Deze zijn allemaal verkocht en de bouw start in het 2e kwartaal van 2021.
 • Fase 3B-1 en 3C betreft de 27 nieuwbouwwoningen, waar we in april 2021 mee in verkoop gaan.
 • Fase 3B-2 volgt in een later stadium. De datum start verkoop moet nog bepaald worden. 

 

Het woningaanbod van fase 3B-1 en 3C

De architectuur in Nieuwe Vesting is een moderne vertaling van de historische bebouwing van Hellevoetsluis. Door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk, tuitgevels en de mooie verticale raampartijen ontstaat een aantrekkelijk beeld dat helemaal van nu is én past bij de historische vesting.”

In Nieuwe Vesting maak je een frisse, nieuwe start. Of misschien stroom je als bewoner van de wijk wel door naar een groter huis. Het aanbod in fase 3B-1 en 3C is gevarieerd en de prijzen ook. Voor elk wat wils! Je hebt straks de keuze uit een mooie rijwoning, twee-onder-een kapwoning of herenhuis. En wordt het trappenlopen wat lastiger? Dan zijn de bungalows ideaal. Deze woningen hebben een bad- en slaapkamer op de begane grond en op de 1verdieping is ruimte voor 2 slaapkamers en een (extra) badkamer. 

 

Een beetje van toen en nu!

De architectuur in Nieuwe Vesting is een moderne vertaling van de historische bebouwing van Hellevoetsluis. Door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk, tuitgevels en de mooie verticale raampartijen ontstaat een aantrekkelijk beeld dat helemaal van nu is én past bij de historische vesting.”

Alle comfort van nu met het chique karakter van toen Kortom, het beste van twee werelden. Zeker als je bedenkt dat de woningen energiezuinig en gasloos zijn, gebouwd worden met duurzame materialen en luxe afgewerkt zijn. Zo ben je voorbereid op de toekomst. 

 

Over Nieuwe Vesting en Hellevoetsluis

Wie nu rondje loopt door deze mooie nieuwbouwwijk, ziet er al veel mensen met plezier wonen. Ze genieten van hun nieuwehuis en alle voorzieningen, winkels en recreatiemogelijkheden dichtbij. Nieuwe Vesting ligt nabij het Haringvliet, de jachthaven aan het kanaal en op steenworp afstand van Winkelcentrum de Struytse Hoeck en de oude vesting.

Tot snel!

Heb je interesse in fase 3B- 1, 3B- 2 óf 3C ? Meld je dan snel aan op www.nieuwevesting.nl. Dan ontvang je de komende periode regelmatig een nieuwsbrief.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en laat je informeren én inspireren! 

 

Namens het hele verkoopteam.

Met vriendelijke groet,

Thekla Trouw

Verkoopmanager Van Wijnen Projectontwikkeling West

Tel: 06 53 50 64 97

Mail: thekla@nieuwevesting.nl

Rondje Hellevoetsluis

Wandel je mee? Want dit moet je echt even gezien hebben

In aanloop naar de start verkoop van Nieuwe Vesting fase 3 wilden we eens wat dieper in Hellevoetsluis én Nieuwe Vesting te duiken. Hoe is het nou om hier te wonen, werken en te genieten van je vrije tijd? Op een winterse dag genoten we van een prachtig besneeuwd Hellevoetsluis.

 

We beginnen de ´tour´ bij Nieuwe Vesting. Aan het begin van de wijk ontmoeten we een aantal bewoners. Ze leven al bijna 4 jaar in de nieuwe wijk en overwegen in fase 3 een huis te kopen. Dit is voor hun een ultiem fijne plek om te wonen en na ons dagje Hellevoet snappen we precies waarom. We kletsen even, maken wat foto´s en dan gaan we met koude voeten op pad. De bewoners tippen ons om over de Vlasakkerlaan richting de Koopvaardijhaven te lopen.

 

“Na de brug linksaf en dan zien jullie in de verte de vuurtoren al. Daarvan wandel je zo de oude vesting in.”

 

 

Wonen met zicht op de boten

We volgen de tip. Als we de wijk uitlopen, zien we dat er achter de dijk van Nieuwe Vesting een park schuilgaat. Kinderen sleeën het talud af. Ook in de zomer moet dit vast een heerlijke plek zijn. Vanaf ditzelfde punt zien we een prachtig weids landschap en spotten we de brug. Op de brug blijven we even staan. Gaaf zeg, al die boten die aangemeerd liggen. Dit is ook gelijk het water waar straks de herenhuizen aan komen te staan. Wat een fijne plek om te wonen.

 

 

Plek om bij weg te dromen

Eenmaal op de Kanaalweg Westzijde wordt onze blik gelijk gevangen door een enorm jacht. Indrukwekkend! De vuurtoren is niet te missen en de horecagelegenheid ernaast ook niet. We stellen ons voor hoe gaaf het hier is op een zwoele zomeravond. Uitkijkend op het water en de zon die ondergaat.

 

 

Verliefd op de oude vesting

Na zo’n 50 foto’s, oh wat is hier mooi!, lopen we over de Westkade de oude vesting in. Leuk dat pleintje aan de Oostzanddijk. Als corona voorbij is, bruist het hier vast weer volop. Nu is het redelijk stil. Je kunt bij één van de horecagelegenheid wel warme chocomelk halen, verder is er niet veel te doen. Hoe anders is het normaal. We zouden nu door kunnen steken naar de Kanaalweg, maar dat doen we niet. We wandelen nog even rond en genieten van wat we zien. Zoveel verschillende oude pandjes. Het is duidelijk waar de architect zijn inspiratie aan ontleend heeft.

 

 

Wandelend naar Struytse Hoeck

Uiteindelijk steken we het water over om winkelcentrum Struytse Hoeck te bekijken. Als we langs de Albert Heijn lopen en de hoek omgaan, zien we allerlei winkels. Knus en veel aanbod. Handig om dit ook in de buurt te hebben. We ‘scoren’ overheerlijke sinassnippers bij All About Chocolate en nemen er één. Hebben we verdiend, vinden we. Ondertussen zijn we behoorlijk verkleumd. Tijd om richting ons hotel te rijden. In 10 minuten lopen we vanaf het winkelcentrum terug naar Nieuwe Vesting.

 

 

In 10 minuten op het strand om de zon onder te zien gaan

“Wat een toplocatie, hè”, zeggen we tegen elkaar als we weer in de auto zitten. En dat op maar 10 minuten rijden van het strand! Wij hebben een hotel in Rockanje geboekt. Praktisch op het strand. Als we aankomen, lopen we snel de besneeuwde strandweg op en zien we de zon ondergaan! Veel mooier dan dit wordt het niet.

 

 

Mocht je Hellevoetsluis nog niet kennen, dan hopen we je met dit verhaal geïnspireerd te hebben. En mocht je hier al wonen, dan hebben we maar één ding te zeggen: geluksvogel!

Binnenkort in verkoop nieuwe fase

Nieuwe Vesting nadert haar voltooiing. Veel gezinnen, stellen en singles leven met plezier in hun nieuwe huis, lekker dicht bij de stad én de natuur. In april starten we met de verkoop van de laatste fase in Nieuwe Vesting: 27 eengezinswoningen. Er wordt door het verkoopteam hard gewerkt om alles klaar te maken voor de start verkoop. Houd de website goed in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.

Nieuwe Vesting is echt ons plekje geworden

Hoe mooi zou het zijn als we binnen de wijk kunnen verhuizen

Fabian en Stéphanie wonen al bijna 4 jaar in de Nieuwe Vesting. Geen haar op hun hoofd die er over nadenkt om te verkassen. “Nee, we wonen hier perfect. Met 10 minuten ben je bij het uitgaansleven in de oude vesting. Minder dan 10 minuten lopen de andere kant op is het winkelcentrum. Verder wandel je over de Zeedijk zo naar het Haringvliet én het bos is ook heel dichtbij. Wij kunnen ons geen betere woonplek voorstellen.”

 

Toch wil het stel verhuizen. “Ja, binnen de Nieuwe Vesting. Wat meer leefruimte beneden, een grotere tuin en een oprit voor onze auto zou heel fijn zijn. Toen we hoorden van de plannen in fase 3 hebben we gelijk Thekla gebeld. Richard en Anique, zijn goede bevriende buren van ons. Ze wonen verderop en hebben hetzelfde idee. Het zou te gek zijn als we straks samen een tweekapper zouden delen. Dat is overigens niet de eerste keer dat we direct onze (nieuwe) buren kennen. Nu wonen de ouders van Fabian in het huis naast ons!”

 

 

Ouders als buren

Hoe dat gekomen is? Stéphanie en Fabian vertellen met een lach. “We waren zo gek van de wijk en het huis toen we hier een paar jaar geleden kochten. Met ons enthousiasme staken we de ouders van Fabian aan. Die keken al voorzichtig om zich heen, omdat ze het niet meer zo naar hun zin hadden in de wijk waar ze woonden. Daarbij was er aan hun oude huis ook onderhoud nodig. Hier vonden ze een  gloednieuw huis in een ontzettend gezellige straat. Als er geen corona is, wordt er maandelijks wel iets leuks georganiseerd. Het saamhorigheidsgevoel is enorm groot.”

 

Meije kan hier perfect opgroeien

Toen Fabian en Stéphanie iets meer dan een half jaar de sleutel hadden, werd hun dochter Meije geboren. Ze is nu net 3 jaar en gaat over niet al te lange tijd de ‘weide wereld’ verkennen en vrienden voor het leven maken. “Dat kan hier perfect. Het leuke is namelijk dat je in de stad woont, maar wel heel rustig. Nieuwe Vesting is besloten. Er komt alleen bestemmingsverkeer. Daarbij wonen hier echt heel veel jonge gezinnen, dus iedereen houdt rekening met spelende kinderen.”

 

 

Even afwachten

“Natuurlijk weten we helemaal nog niet of we de oversteek kunnen maken naar een twee-onder-een-kapwoning. De prijzen zijn nog niet bekend en ook de waarde van ons huidige huis zal nog bepaald moeten worden. Als dat eenmaal zo ver is, gaan we de plannen verder uitwerken. We zien het wel al helemaal voor ons hoor. We willen dit keer een grote leefkeuken aan de tuinzijde maken met kookeiland en 8-persoonseettafel.”

 

Dit gesprek vond telefonisch plaats in verband met corona, maar de foto konden we gelukkig wel maken, want buiten én voldoende afstand. Richard, Anique en dochtertje Novée, die ook hun oog op de tweekappers in de volgende fase hebben laten vallen, sluiten gezellig aan voor de foto. Wat een positieve sfeer hangt hier!

interesse achtergrondinteresse achtergrond

Laatste fase Q3 in verkoop!

schrijf je nu in

schrijf je in